2008. augusztus 17., vasárnap

Főleg a külföldieket vonzza a Múzeumi Negyed

Az MTI-nek szombaton több múzeum munkatársa is beszámolt, elsősorban külföldi fesztiválozók, németek, olaszok, franciák látogatnak el a negyedbe, és csupán 30 százalékban vannak magyar szigetlakók.
Eredményként könyvelték el, hogy sokan érdeklődnek programjaik iránt a délutáni, valamint a késő esti órákban, a nagy koncertek előtt és után, és sokan jelezték: tervezik, hogy magukba a múzeumokba is ellátogatnak majd.
A művészetek szerelmesei a Múzeumi Negyeden kívül is találnak kedvükre valót a Szigeten: a Luminárium és a jazzsátor között például egy "kinetikus szoborpark" várja a közönséget. Patrice Hubert acélból, fából és lufikból készült gigantikus szobrai állandó mozgásban vannak. Az öt alkotást azonban leginkább este érdemes megszemlélni, amikor a fények remekül érvényesülnek.

A Sziget az Agora képzőművészeti szimpóziumnak is helyet ad, szervezője, Győrffy Sándor képzőművész elmondta, hogy 1996 óta rendszeres résztvevője a fesztiválnak. A workshop idei témája a mozdulat, a mozdulás. Az elmúlt napok során 16 nagyméretű, 5 négyzetméteres festmény készült, és csaknem 20 kisebb alkotás, amelyek megtekinthetők az Agora-sátor előtt, illetve annak falain.

Forrás: MTI

Nincsenek megjegyzések: