2008. szeptember 23., kedd

Álom


Ez a cím több jelentéssel is bír Seres László (1945-) művészetében. Egyrészt egy 1978-as képének a címe, másrészt álom, hogy elérje az őt megillető helyet a magyar képzőművészetben és műkereskedelmi piacon 28 év kihagyás után.
Ezt persze csak a marketing tapasztalat mondatja velem, hiszen nem egyszerű dolog még azoknak sem kiverekedni maguknak a megfelelő pozíciót, akik végighajtották az elmúlt 30-40 évet, de úgy, hogy valaki 28 évig csak érintőlegesen vesz részt a magyar képzőművészeti életben szinte lehetetlen.
És itt a szintének nagy jelentősége van!
Mert nem kisebb galéria állt a művész mögé, mint a MissionArt Galéria. Láttuk már őket Mattis Teutsch és Nagybánya ügyben mit tettek le az asztalra, tehát lehet, hogy egy újabb nagy dobás előtt állunk. Seres művészete egyébként is hálás, hiszen a korai képei alapján nyugodtan a magyar élvonalban lehetne.
Tehát a feladat adott.
Seresnek kell még legalább 15 jó alkotó év. Legalább 3-400 jó kép, 30-40 jó kiállítás, egy komoly dokumentáció, egy korrekt oeuvre katalógus, 30-40 jó írás róla és természetesen a MissonArt komoly szakmai háttere és meg lehet csinálni. Ez persze csak a művészet marketing megközelítése. Ami szellemileg, művészettörténetileg kell még erre a nagyon kemény 15 évre, arról nem beszéltünk semmit.
Egyébként pedig marad egy magányos különc, néhány jó művel a hetvenes évekből.

Nincsenek megjegyzések: